Eerlijke, verse en duurzame regionale producten,
rechtstreek van de boer naar het bord. Gezond voor mens en regio!
Ons motto: ‘Ben loyaal, dus koop lokaal!’
Voor spek, hamburgers en vleeswaren: Meesterslager Slagerij Arno de Best, Bergen
Slagerij De Best kent een lange familiegeschiedenis, waarbij de slagerij steeds van vader op zoon over is gegaan. Slager De Best begon in 1936 in Afferden, in 1964 nam zoon Jos de slagerij in Bergen over. Na diverse verbouwingen en aanpassingen staat nu derde generatie aan het roer: Arno bewijst met het behalen van diverse prijzen en oorkondes dat slagerij De Best werkt aan kwaliteit en innovatie. Rund- en varkensvlees komt van de boer. Voordeel hiervan is dat de lijn van dier tot consument kort is. De Best kan altijd dezelfde kwaliteit leveren en heeeft controle op het vervoer en de verwerking van het vlees. Kortom; De Beest weet wat voor vlees zij in de kuip hebben.
Voor ijs: Hoeve Willem III, Helenaveen
Sinds 1998 is in de Hoeve Willem III een ambachtelijke ijsmakerij gevestigd als onderdeel van de melkveehouderij op de Julianahoeve, in 1995 door de broers Mat en Stephan overgenomen van vader Krekels. De familie gaat op zoek naar extra inkomsten omdat de omgeving van de Hoeve Willem III en de Julianahoeve een natuurbestemming heeft en verbreding van de activiteiten nodig is. De vrouw van Mat, Leonie, start een ijsmakerij op de Hoeve Willem III. Die produceert de eerste jaren uitsluitend ijs voor de horeca in de directe omgeving. Echter, het ijs krijgt door zijn volle romige smaak, snel naam en faam in de dorpen. Dit zorgt voor een toeloop van mensen die graag een ‘bakje ijs voor thuis’ willen kopen.
Voor asperges: Martens asperges, Tienray
De Klef verwerkt de melk van haar koeien in een zogenoemde duurzame zuivellijn. De melk wordt direct na het melken verwerkt, zonder er bestanddelen uit te halen. De melk uit de koe is 37 graden Celsius, en daardoor besparen we erg veel energie! Daarnaast is snelheid belangrijk, omdat de melk daardoor zijn versheid en smaak behoudt. Op deze manier biedt De Klef een heerlijk, vers en smaakvol product aan, bereid op de ambachtelijke wijze zoals vroeger.
Voor verse melk en slagroom: Zuivelboerderij De Klef, Overloon
De melk van onze koeien verwerken we in een zogenoemde zuivellijn. Onze zuivellijn is een erg duurzame lijn! Wij verwerken de melk van onze koeien direct na het melken. De melk komt namelijk uit de koe met 37 graden Celsius, en daardoor besparen we erg veel energie!
Daarnaast vinden wij het erg belangrijk dat de melk zijn versheid en smaak behoudt. Dit doen we door de melk zo snel mogelijk na het melken te verwerken, zonder er bestanddelen uit te halen. Op deze manier kunnen we een heerlijk, vers en smaakvol product aanbieden.
Wij bereiden onze boeren zuivelproducten op dezelfde ambachtelijke manier zoals het vroeger ging, met heerlijke melk rechtstreeks van onze dames
voor onze frisdrank, bier en speciaal bieren: Slijterij en Feesterij “De Smid”, Wellerlooi
Slijterij en Feesterij de Smid bestaat uit vier onderdelen: de Feesterij voor alle mogelijke bijeenkomsten, de kleine, gezellige Slijterij met een groot assortiment aan dranken, Evenementen en Verhuur voor compleet verzorgde feesten en partijen op locatie en tenslotte Dranken, voor leveranties van dranken en aanverwante artikelen.
Voor geitenkaas: Bokkensprong, Veulen, www.bokkensprong.com
Een in 1972 cadeau gekregen geit staat aan de basis van de Bokkesprong. De enorme melkplas die zij produceerde was aanleiding tot de productie van wat nu een indrukwekkend assortiment geitenkaas is geworden. Geitenkaas van hoge kwaliteit en met een unieke smaak. De kenmerken van dit assortiment vloeien voort uit een ambachtelijke en natuurzuivere werkwijze WAT EEN GELEUTER!!!. DAT GELDT OOK VOOR EEN GROOT DEEL VOOR WAT HIER ONDER STAAT .
De kracht van Bokkensprong zit ‘m in het feit dat het bedrijf alles in eigen hand heeft. De geitenhouderij is onlosmakelijk verbonden met de kaasmakerij. Uitgangspunten zijn een respectvolle omgang met onze dieren, in goede harmonie met het milieu en een open houding. Klein maar flexibel, werken wij dagelijks met een sterk betrokken team dat zich bewust is van de waardering voor haar inspanningen.
Voor sla en kruiden: HeWe kruiden, Wellerlooi, www.hewekruiden.nl
Voor tomaten: Theeuwen trostomaten uit Wellerlooi.
Het bedrijf van Erwin Theeuwen kan met recht een familiebedrijf worden genoemd. Onder anderen zijn vader, drie ooms en een neef hebben de afgelopen vijftig jaar in het bedrijf gezeten. Sinds 2001 runt Erwin het bedrijf met zijn vrouw Heleen. In 2008 is het bedrijf uitgebreid, waardoor Theeuwen nu op 6,5 hectare tomaten teelt. Groter hoeft niet van Erwin en Heleen, zij willen geen manager van een fabriek worden maar tuinder blijven. Het stel gaat niet voor de hoogste opbrengst maar voor de beste smaak. En dat wordt gewaardeerd, veel buurtbewoners zijn klant maar ook vanuit Duitsland komen ze naar Wellerlooi om de tomaten van Erwin en Heleen te kopen.
Voor paddenstoelen: Shiitake Kwekerij De Petrie, Velden
‘Waarom begin je in Nederland een volledig biologische, op eiken stammetjes gekweekte Shiitake kwekerij?’, vroeg ooit iemand aan Tunnus, ook wel bekend als Ton. Het antwoord was simpel: Tunnus komt uit een champignonfamilie, had tijd over en wilde met zijn manier van kweken alleen het beste van het beste leveren. Meer smaak, een mooiere structuur, geliefd bij de vaste klanten, de tophoreca in Limburg. Tunnes laat de shiitake groeien op het tempo van de natuur, in Velden groeien in anderhalf jaar prachtige kruidige, vlezige shiitakes. Scharrelende eenden beschermt de shiitake tegen slakken, weelderige kiwiplanten zorgen voor beschutting en de juiste vochtregulering.
Voor honing: Inkerij Cox, Robert & Lisette Cox, Casteray
Ons terrasmeubilair werd gemaakt door: L.J. Woodproducts, Wellerlooi
Onze bloemen en planten komen van: Perkplantenkwekerij P. de Mulder, Wellerlooi
Jachthut op den Hamer Copyright De Jachthut